Search
  • Veronika Avbar

KAKO PROTI MOTNJAM KONCENTRACIJE

1. MEDITACIJA

Meditacija ti bo pomagala pri sproščanju in zmanjševanju stresa, prav tako pa povečuje koncentracijo. Meditiraš v tišini in se osredotočiš le na svoje misli in nase. Pomagaš pa si lahko tudi z različnimi mandalami, katere uporabljajo strokovnjaki za večanje pomirjajočega učinka.


2. BARVANJE

Stimulira tiste predele možganov, ki so odgovorni za koncentracijo in pozornost. Pomaga, da za trenutek pozabiš na vsakdanje skrbi in se sprostiš in osredotočiš.


3. URNIK

Vzemi si zvezek, ki ti je res všeč, zato da ga boš z veseljem prijel v roke, nato pa vanj zapiši urnik, kjer si boš razporedili čas za maksimalno produktivnost. Upoštevaj svoje sposobnosti in prosti čas.


4. STRAN Z MOTILCI

Na našo pozornost močno vplivajo številni motilci, najbolj pa pri tem izstopajo mobilni telefoni in računalniške igrice. Med učenjem in v šoli naj bodo ti dejavniki čim dlje od tebe.


5. ZAPISOVANJE ČUSTEV

V naših življenjih se nam dogaja kar veliko stvari in včasih niti sami sebe ne dohitevamo. V nas se nabirajo stres in vsa naša čustva, ki pa na nas vplivajo ne da bi se tega sploh zavedali. Vzemi si zvezek in zapišite svoja čustva. Takoj ti bo lažje pri srcu, lažje boš začel delovali v šoli, kar pa je najpomembneje, da bo tako tudi na splošno v življenju.


Kot si lahko zasledili lahko tvoje težave reši po večini le dober zvezek, barvice in malček motivacije.


Naši zvezki so celoviti produkti, ki zavzemajo vseh 5 točk za pomoč pri motnjah koncentracije. Če te zanima bližnjica do lažjega učenja, večje kreativnosti, produktivnosti, boljše koncentracije in še mnogo si oglej našo spletno stran ali pa naša socialna omrežja ( IG: zavod_ noutbuk).


Upamo, da so ti naši nasveti v pomoč :)

6 views0 comments

+386 (0)51 223 499

Lastovče 22, 8000 Novo mesto, Slovenia

  • Instagram
  • Facebook
  • Google Places

©2020 by Zavod NOUTBUK. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now